Welcome
Welkom
Bienvenue
DE SAMENSMELTING VAN TALENTEN
WELKOM @ TALENTENDAG
VOLGENDE EDITIE
20 FEB. 2016 @ BOZAR BRUSSEL
THE SHOW MUST GO ON!
AFROPEAN+ FOLDER

Wie zijn we?

Mwinda Kitoko vous permet de vivre vos rêves au lieu de rêver vos vies Mwinda Kitoko allows you to live your dreams instead of dreaming your life Mwinda Kitoko maakt het mogelijk om uw dromen te beleven in plaats van uw leven te dromen

Mwinda Kitoko (mooi licht) is een vzw opgericht in 1994. Ze is lid van het Platform van Afrikaanse Gemeenschappen. Zoals de naam zegt: mooi licht, heeft de vzw als bedoeling de verschillende culturen te belichten. Ze tracht de verscheidenheid in culturen aan te tonen. Zo geeft ze de mensen de mogelijkheid om de verschillen in culturen te begrijpen (met wederzijds respect). Dit om elkaar beter aan te voelen en naar een verdere integratie te groeien. Voor Mwinda Kitoko betekent integratie onderlinge uitwisseling zonder leeftijdsbeperking. De doelstellingen zijn de volgende: -Zorgen voor cultuurpromotie zonder onderscheid op vlak van ras, religie, geslacht... -Organisatie van conferenties, debatten, colloquia en uitwisselingen. -Dialoog tussen gemeenschappen en generaties faciliteren. -Jonge Afrikanen begeleiden in hun zoektocht naar hun identiteit, naar de invulling van vrije tijd en schoolloopbaan. -Projecten creëren om de integratie te faciliteren in Vlaanderen en België.

TALENTENDAG

.
Talentendag is een evenement waarop jongeren van vooral de Afrikaanse afkomst de kans krijgen om hun talenten te tonen aan een groot publiek.

STRATEGIE

.
Versterken van jongerenorganisaties, Vertrouwen geven in eigen kunnen, Rolmodellen aanbieden, Eigen capaciteiten doen ontdekken, Interactie met autoriteiten aangaan.

HISTORIEK

.
Het project Talentendag is gestart vanuit de dramatische gebeurtenissen van twee Afrikaanse jongeren die op 29 juli 2001 verdronken in de Schelde (Merveille Antonio 7 jaar en Vedrine Vambanu 10 jaar).

RESULTATEN

.
Jaarlijkse organisatie van een talentenwedstrijd met een mobilisatiecapaciteit van 700-1000 jongeren. Jongeren voelen dat er iets voor hen en met hen wordt gerealiseerd. Vrije tijd wordt meer en meer ingevuld...

AFROPEAN+

CONCERTS, TALENT SHOW, CINEMA, READINGS, DEBATES, CREATIVE MARKET, AFRICAN FOOD, KIDS ANIMATIONS, EXHIBITIONS

Afropean+ belicht de meerwaarde van de Afrikaanse inwijkelingen in het Europese culturele landschap. Dit project sluit aan bij de Belgische lancering van het Europese jaar voor de ontwikkeling en bevestigt de afhankelijkheid van Noord en Zuid. Het roept op tot vrijheid, diversiteit, creativiteit en solidariteit als de stuwende krachten van onze toekomst.

Belijk het programma : hier

17 JAN 2015 AFROPEAN+ @ BOZAR BRUSSELS

TONY DESIR / PEE DIAMOND / VIMBAI ZIMUTO & MAKALI SOUNDS/ GOSPEL SYNCHRONYZED /

LA N6 / KODE / I’M & iTSTHEFUTURE / AFONIKE / SFN

BIZZY SALIFU / GUY ATAFO / CONTRE TENDANCE / SFN / MAKELA MUKONGO / LOUS / APRICIA LOVANO / KEVIN BOTONGO

FALONE & MORNING MOKKA / LAIOUNG / D.K. BOYYZ / CID ONESHOT...

DJ iTSTHEFUTURE - DJ FLASH KILLA

HET TEAM

Ontmoet The Dream Team van Talentendag en Mwinda Kitoko.

Billy Kalonji (Coördinator Bozar)

Giramata Schmit (Mwinda Kitoko) Coördinator van het project "als een wereld zo groot waar je vlag staat geplant".

JP Mokamba (Mwinda Kitoko)

Neto Jugens (Mwinda Kitko)

Tino Lwanga - Yaita (www.leopard-print.net) Coördinator Talentendag - Webdesigner - Artiesten en programmatie Talentendag

Van Kerckhoven Jesaja (www.jesaja.be) Coördinator Talentendag Posters & Flyers Talentendag

Ivan Bil Tamlay (www.weardomusic.com) Coördinator Talentendag - Artiesten en programmatie Talentendag

Isabelle ( Coördinator Talentendag - Reclame, pers en mediaverantwoordelijke)

Enicé Mokamba (Communicatie Talentendag)

Fallon Bwatu (Communicatie Talentendag)

Yannick Muntuntu (Coördinator Talentendag)

Trécy Enta (Coördinator Talentendag)

Charly Mbuyi (Coördinator Talentendag)

Lilly Mbuyi (Presentator Talentendag)

Leuke Weetjes

10

Edities

128

Artiesten

750

Stuk Pizza's

1573

Glasje Water

GEZOCHT

Talentendag zoekt vrijwilligers!

Het project Talentendag is ontstaan vanuit de dramatische gebeurtenis van twee Afrikaanse jongeren die op 29 juli 2001 uit verveling in de Schelde ploeterden en jammer genoeg verdronken (Merveille Antonio 7 jaar, Vedrine Vambanu 10 jaar). Indien deze jongeren een hobby om handen hadden gehad, had deze tragedie mogelijkerwijs vermeden kunnen worden. Dit zette VZW Mwinda Kitoko aan tot de oprichting van het project Talentendag. Hierbij krijgen jongeren van voornamelijk Afrikaanse afkomst de gelegenheid hun hobby's en talenten te delen, en dit niet alleen met elkaar, maar ook met de buitenwereld. De meest uiteenlopende vormen van kunst en cultuur worden op één avond voor een groot publiek bij elkaar gebracht. Momenteel zijn we toe aan de 10de editie van Talentendag, dat plaats zal vinden op zaterdag 17 januari 2015 in de Bozar te Brussel, en dit mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Profiel

Je bent een organisatietalent (of hoopt daartoe te groeien) die planmatig en zelfstandig kan werken en prioriteiten kan stellen.

Je bent een initiatiefnemer. Je kan eigen projecten binnen een evenement weten te realiseren mits ondersteuning en overleg met de andere organisatoren.

Een cultuurfanaat moet je niet zijn, maar enige interesse en een open blik is vereist.

Je kan je vinden in de missie, visie en doelstellingen van VZW Mwinda Kitoko

Je kan je inzetten op zaterdag 17 januari 2015: 13u – 23 uur

Aanbod

Een onvergetelijke en bijzonder leerrijke ervaring naast je job, studies of hoofdactiviteit

Terugbetaling van alle gemaakte onkosten

Interesse? vragen?

Neem gerust contact op: info@talentendag.be

De doelstellingen van het project Als een wereld zo groot waar je vlag staat geplant

Mobiliseren

Dialogeren

Analyseren

Begeleiden

Realiseren

Bewust Maken

Vorige Edities

VOLGENDE EDITIE - 17/01/2015 @ BOZAR BRUSSELS

AFRO QUOTES

ACTUALITEIT

15 NOV

Elephantsdream

Elephant’s Dream schetst een breekbaar portret van Congo. De film loodst je binnen in het leven van drie mensen op drie locaties: het treinstation, het postkantoor en de brandweerkazerne. De verhalen zitten verankerd in het koloniale verleden en ook de schaduw van Mobutu is nooit veraf. Het heden haalt echter snel in.
Lees meer
11 DEC

Theatre Ubu and the Truth commission

Een remake van de voorstelling uit 1997, die gebaseerd is op getuigenissen en archiefstukken van de Waarheids- en Verzoeningscommissie over de schending van de mensenrechten tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika en op Ubu Roi, de machtswellusteling uit het gelijknamige werk van de Franse toneelauteur Alfred Jarry.
Lees mee
19 DEC

Expo Timbuktu

Tentoonstelling die, door middel van oude manuscripten, de hoogte van Timboektoe als een commercieel, spiritueel en intellectueel centrum in sub-Saharische Afrika toont.
Lees meer

Contact Us

Indien u meer informatie wenst, gelieve ons te contacteren.

Gelieve uw naam integeven aub
Graag uw correcte email adres ingegeven aub
Boodschap/Suggesties
Uw bericht is succesvol verzonden. Talentendag Team Dank je.
Uw bericht is niet verzonden. Gelieve uw gegevens te controleren.

Breugelstraat 31-33, 2018 Antwerpen +32 483 443 114 info@talentendag.be www.talentendag.be